Ter Overweging

Woord van Diaken Henk Schrader

Beste parochianen,

We hebben weer een mooie periode achter de rug. In ’t Zand hebben veel kinderen hun Eerste Heilige Communie ontvangen. En ook vele vormelingen hebben het sacrament van het Vormsel ontvangen, toegediend door de hulpbisschop Mgr. Hendriks. Beiden waren mooie en warme vieringen.

Een lange tijd hebben wij de jongeren mogen begeleiden op weg naar hun Eerste Communie of Vormsel. Altijd weer mooi om dit te doen, kinderen kunnen zulke mooie, ontwapenende vragen stellen. En natuurlijk was er tijd voor ontspanning voor de jongeren. Zo was er een uitje naar de klimvallei in Den Helder.

Op een vrijdagmiddag kwamen vele jongeren bijeen. Na eerst wat over het geloof gepraat te hebben en pannenkoeken gegeten te hebben, gingen de jongeren klimmen. In een bos was een parcours met hindernissen gemaakt. Moe maar voldaan kwamen ze allemaal van de klimtoren af. Ze vonden het geweldig.

Ze hebben hun jongerengroep de naam ‘Tijgers van God’ gegeven; het was ook een mooi gezicht om deze tijgers door het bos in Den Helder te zien klimmen. Er zijn inmiddels al een aantal activiteiten voor deze jongeren geweest en het is mooi om te zien dat deze jongeren - die uit de hele regio komen - elkaar steeds beter leren kennen. En voor de jongeren komt het einde van het schooljaar in zicht. Even geen huiswerk, even geen school, tijd voor ontspanning.

En mogelijk gaat ook u op vakantie, blijft u lekker gewoon thuis, of blijft u werken. Wat u ook gaat doen, ik wens u de komende tijd het allerbeste toe.

Henk Schrader, diaken