Eerste Heilige Communie

Woord vanuit de werkgroep

De voorbereidingen voor de Eerste Heilige Communie zijn van start gegaan. In februari heeft u kennis kunnen maken met onze aanstaande communicantjes tijdens de familieviering in Breezand. Drie kinderen vertelden hun naam.

Het thema dit jaar is ‘Samen aan tafel’, vandaar dat zij hun eigen tafel gedekt hebben met borden en bekers en zelf versierd. Dit staat voor in de kerk. De kinderen uit de parochie Breezand en Anna Paulowna zijn zich samen aan het voorbereiden.

De eerste ontmoeting met elkaar was in januari. Twaalf enthousiaste kinderen zijn onder andere aan het knutselen, zingen en luisteren naar verhalen. Op 14 mei zullen zij dan samen met de kinderen uit ’t Zand aan tafel gaan, een mooie feestelijke dag om naar uit te kijken.

Werkgroep Eerste Heilige Communie


Wat is de Eerste Heilige Communie?

Na het Doopsel is de Eerste Heilige Communie de volgende grote stap in het geloofsleven van het kind. In de regel vindt dit plaats rond het 7de jaar van een kind. Het is een heel bijzonder moment: voor het eerst mag een kind dan deelnemen aan de communie en het Lichaam van Christus ontvangen. Deze eerste deelname aan het sacrament van de eucharistie wordt Eerste Communie of Eerste Heilige Communie genoemd en wordt in het algemeen zeer feestelijk gevierd in de parochie waartoe een kind behoort. De eerste Communie is één van de drie stappen in de inwijding of initiatie in het christelijke geloof.


Werkgroep Eerste Heilige Communie:
Edith Duineveld, Lilian Pennings en Jennifer van Haaster