In Memoriam

M.H. Wormsbecher

* 1 september 1928 - † 5 februari 2020

Hij werd geboren op 1 september 1928 in Den Helder. Op jonge leeftijd verhuisde hij met het gezin Wormsbecher naar Breezand waar zijn vader een kapperszaak opende. Op 11-jarige leeftijd moest hij al helpen in de salon, met scheerklanten inzepen. Na een mooie en ondeugende jeugd kwamen de oorlogsjaren waarin de hele familie het kappersbedrijf staande wist te houden. Na de oorlog ontmoette hij Corry van der Meer en toekomstplannen werden gemaakt. Een Parfumeriezaak werd gestart. Ze trouwden op 10 februari 1953. Ria werd in 1954 geboren en El een jaar later.

Toen vader Wormsbecher ziek werd en oma alleen verder ging met de sigarenzaak vond hij het tijd worden om de boel op te schalen. Een moderne kapperszaak - parfumeriezaak werd geopend na een grootse verbouwing. En toen Oma Wormsbecher de sigarenzaak van de hand wilde doen werd de volgende verbouwing al weer aangevraagd en werd de kapsalon naar achter geplaatst en kwam de sigarenzaak erbij. De zaken werden echt florerend met de fotohandel.

Schoonzoons kwamen, die menig biertje en warme maaltijd kregen en de goedkeuring om met de dochters verder te gaan. Er kwamen kleinkinderen en daar werd dan van genoten. Het was elke zondag feest als Corin, Mark, Ellen, Paul S en Paul A en Monique bij hen kwamen spelen in de winkel en kapsalon en met de kassa van opa mochten spelen.

De leeftijd kwam dat ze het wat rustiger aan gingen doen. De pensioenleeftijd kwam en de winkels werden afgestoten, maar de kapsalon bleef intact. Na mooie en rustige jaren kwamen de eerste achterkleinkinderen: Dorus, Juul, Lin, Faas en Reza. Ook daar werd met volle teugen van genoten. Maar toen moe ziek werd en na een kort ziekbed in november 2015 overleed, na 61 jaar huwelijk, was dit een schok voor de familie. Pa moest en ging alleen verder.

Gelukkig bleven zijn knipklanten nog steeds trouw komen. Soms ging hij op pad met de heer Nieuwehuizen, een visje halen in Den Oever of met de Golfkar met Peter en Ineke op Hoenderdeal een rondje rijden en een biertje toekrijgen. Ook de geboorte van de jongste kleinkinderen Jan, Loek en Lot en het bekend maken door Paul en Carlijn van een nieuwe telg in augustus vond hij prachtig, want hij hield van kinderen en was een geweldige opa en opappa, met snoep, chips en limonade. Tot het laatst had hij de regie in handen, al werd de gezondheid en kracht minder. Het verstand bleef helder. Op 10 februari was hun trouwdag en dit jaar zouden ze 67 jaar getrouwd zijn. Hoe mooi dat zij op hun trouwdag, waarop wij onze vader hebben begraven, zij weer samenkomen hier in Breezand. Dit konden wij zo niet regisseren.

Op 91-jarige leeftijd stierf pa op zijn hoekje aan de Burg. Lovinkstraat in Breezand.

Dank aan al die lieve mensen die pa kwamen bezoeken en helpen. Aan iedereen die pa een warm hart toedroeg. Vooral de laatste jaren dat het wat minder ging. Namens de kinderen onze hartelijke dank!

 

Kitty van der Reep

* 7 oktober 1964 - † 19 december 2019

Geboren aan de Callantsogervaart 15 in Julianadorp, op 7 oktober 1964 is zij geboren; met de mooie naam Catharina Maria, dochter van Theo en Corrie van der Reep, en ze noemden haar ‘Kitty’. Nadat ook haar broertje Rowdy was geboren verhuisde het jonge gezin van Juliadorp naar de Meerweg 43 in Breezand.

Kitty ging naar de St. Jan school hier in Breezand en daarna volgde ze de RK Mavo in Den Helder, waar zij zonder al te veel moeite haar diploma behaalde. Hoewel Kitty goed kon leren had ze geen zin in een nieuwe school en ging liever gewoon aan het werk.

Kitty leerde een jongen kennen, Ruud de Graaf, hij kwam van de Stoomweg. Ruud was groot en blond; haar grote liefde. De liefde wakkerde en zij gingen dan ook samenwonen in de Meerweg, aan de overkant van haar ouderlijke woning. Dit was reuze gezellig, ook voor de broertjes Rowdy en Leo, die regelmatig een bezoekje brachten. In 1984 zijn Kitty en Ruud getrouwd en drie jaar later werd Esther geboren. Kitty zat op een roze wolk!

Ze verhuisden naar de Poldermanstraat waar later Jos geboren werd. En daarmee was het gezin de Graaf compleet. Kitty heeft vele baantjes gehad maar leek dat niet te kunnen combineren met haar moederschap. Zo is Kitty lange tijd oppasmoeder geweest en dit deed ze met veel liefde. Kitty was graag thuis en maakte het daar graag gezellig. Behangen, verven, accessoires vernieuwen, het liefst elke 5 jaar opnieuw.

Jarenlang is Kitty lid geweest van het Tamboer en Lyrakorps. Muziek maken vond ze geweldig en vooral de saamhorigheid en gezellige uitjes die daarbij kwamen kijken. Binnen deze vereniging had ze het helemaal gevonden. Toen gingen Esther en Jos het huis uit, en werd het wat stiller in huize de Graaf. Kitty vond een geweldig baan bij Bakkerij Alkemade. Met een vestiging in Anna Paulowna en later ook Breezand maakte het voor haar een ideaalbaan. Ze raakte er niet over uitgesproken.

Het leven verrijkte zich nog meer, Kitty kreeg kleinkinderen, Ivy en Tess. Ze was zielsgelukkig met die kleintjes om haar heen, een echte trotse oma. De woning aan de Poldermanstraat werd verruild voor een nieuwe woning aan de Hyacintenstraat. In dit paradijs zouden ze samen oud gaan worden. Helaas kwamen er signalen dat de relatie niet meer zo lekker liep. Ruud en Kitty besloten te gaan scheiden. Kitty heeft hier veel verdriet van gehad. Aan de Burg. Lovinkstraat had ze een nieuwe woonruimte gevonden, daar zou ze een nieuw leven gaan opbouwen. Het heeft niet zo mogen zijn.

Met intens verdriet nemen wij afscheid van Kitty, ‘Onze‘ Kit. Onze allerliefste moeder, sterke schoonmoeder, partner en mega trotse oma. We hadden haar zo graag langer bij ons gehad. We missen je!