Woord uit Werkgroepen - Koren

Dameskoor

Het Dameskoor Breezand Het dameskoor koor telt 32 leden. Dirigente is mevr. Ineke van Lierop-Kolster, organiste is mevr. Hanneke Muntjewerf en de voorzitter is mevr. C. Looijesteijn.

Wij zingen één keer in de maand op zaterdagavond om 19.00 uur of op een zondagochtend om 09:30 uur. Wij zingen geregeld Avondwakes of een jubileumviering. Daarbij worden Witte Donderdag, 2e Kerstdag en de viering op Oudjaarsdag door ons verzorgd.

De zangrepetitie is op woensdagavond en is erg gezellig. In de pauze is er altijd koffie/thee en koek. En niet te vergeten ons jaarlijkse dagje uit in de meimaand. Nieuwe koorleden zijn van harte welkom, want met velen klinkt het nog mooier.

Encore!

Encore! In augustus 2014 is Encore! opgericht. Dit modern klassieke koor staat onder leiding van mevr. Yvonne Kapiteijn en wordt begeleid door dhr. Johan Wijnker op het orgel. Het is een vierstemmig gemengd klassiek getint koor, bestaande uit ongeveer 60 leden met een mooie moderne uitstraling.

Het repertoire is zo breed mogelijk opgebouwd. De muziek bestaat uit Engelstalige en Nederlandstalige nummers, maar ook Latijn, Spaanse stukken, gospel en bijvoorbeeld een Russisch Onze Vader. Solo's, dubbelkwartet en a cappella komen ook voor in het programma van Encore!

We reperteren op maandagavond van half acht tot negen uur en daarnaast zingt het koor een keer in de maand een viering in de kerk en op aanvraag een avondwake, uitvaart of huwelijk. De vieringen worden samengesteld door de liturgische werkgroep met eigen leden van het koor zodat er goede en eigentijdse teksten worden gelezen en de viering steeds een mooi thema heeft.

Het is ook de bedoeling om extra optredens te geven, ook in combinatie met KoorBisNis! Daarnaast is er op het koor direct al een goede sfeer ontstaan. En dat is heel belangrijk, want samen muziek maken kan alleen wanneer plezier voorop staat.

KoorBisNis; zingen met heel je hart

KoorBisNis KoorBisNis is in augustus 2014 opgericht en wordt gedirigeerd door zangpedagoge mevr. Gaby de Goede. Dhr. Benno van Graven begeleidt het koor op het orgel en samen met de blazers en drums vormen zij het combo.

Het koor bestaat inmiddels uit ruim 40 leden waarvan ook een groot aantal van buitenaf. Dit geeft aan dat KoorBisNis aanspreekt. Bekende popsongs, musicalsongs, easy listening, gospel maar ook klassiek tot licht klassiek behoort tot het repertoire, uitgevoerd in diverse talen.

Op donderdagavond wordt er gerepeteerd en één keer in de maand verzorgt KoorBisNis de muzikale omlijsting bij een viering in de kerk. Op aanvraag wordt er gezongen bij een avondwake, uitvaart of huwelijk. Daarnaast zullen er (thema) concerten gegeven worden, al dan niet met Encore!. Ook ambieert het koor om buiten de kerk op te treden.

Zoals de naam al aangeeft; zingen is waar het bij dit koor om draait. Bent u nieuwsgierig geworden naar dit nieuwe koor? We zijn nog op zoek naar een aantal muzikale mannen!

Het Kinderkoor 'de Breezangertjes'

Zie 'Kinderen en Jeugd'

Werkgroepen KoorBisNis en Encore!

De liturgische werkgroepen van deze beide koren bestaan uit twee vaste leden. Iedere bijeenkomst wordt de werkgroep aangevuld met één of twee leden uit het koor en als het mogelijk is de voorganger van de viering.

De werkgroep bereid de viering voor waarbij het eigen koor zingt. De bijeenkomst start met het lezen en bespreken van de lezingen van de viering. Geprobeerd wordt om deze te vertalen naar de huidige tijd en daar een passend thema aan te verbinden. Als het thema is vastgesteld wordt er gezocht naar een openingsgedicht, schuldbelijdenis, voorbeden en slotgedicht. Ook worden er passende liederen uit het repertoire van het koor bij gezocht. Op deze manier hoopt de werkgroep vieringen te maken die veel mensen zullen aanspreken.