Woord uit Werkgroepen - Kinderen en Jeugd

Familievieringen met Kinderen en Kinderkoor 'De Breezangers'

De werkgroep familieviering bestaat uit: Ramona van der Reep.

Maandelijks bereiden wij vieringen voor, die door het kinderkoor gezongen worden. Wij werken het thema van de viering uit tot een compleet boekje. Wij maken hiervoor gebruik van de Bijbel, boekjes van voorgaande vieringen en boekjes uit andere parochies. Ook internet is een goede informatiebron. Gaby de Goede, de dirigent van ‘de Breezangers’, zoekt passende liedjes bij de teksten. Daarna wordt het boekje getypt. Er worden plaatjes bij de teksten en liedjes geplakt, gekopieerd, gevouwen en geniet. Tijdens de viering lezen wij als werkgroep de eerste lezing voor en helpen wij de voorganger bij het uitdelen van de Communie. Kinderen van het kinderkoor lezen de voorbeden.

Alle kinderen van groep 2 (basisschool) tot en met klas 1 (van het Voortgezet Onderwijs) zijn welkom om te komen zingen. De repetities worden gehouden in de kerk en zijn op woensdagmiddag van 14:15 tot 15:00 uur. Organist Thilly Faas zal de kinderen muzikaal ondersteunen.

Vaste vieringen van het kinderkoor zijn: Kerstviering, Palmpasen, de Eerste Heilige Communie en de viering waarin de communicanten zich aan u voorstellen. Als zich een leuke gelegenheid voor doet, zingen de kinderen ook buiten de kerkvieringen om, bijvoorbeeld in de Keesschuur of tijdens de kerstmarkt in Anna Paulowna. Zo hebben ze een keer de Eerste Heilige Communieviering in Den Burg (Texel) muzikaal ondersteund.

Eens per jaar organiseren we een uitje voor de ‘Breezangers’ en de misdienaars. Voor dit uitje wordt na de Palmpaasviering gecollecteerd. Dit is altijd een gezellige afsluiting van het koorseizoen.


Kinderkoor 2015