In Memoriam

M. J. Duineveld-van der Vlugt
8 september 1939 † 19 mei 2022

Onze vroegste herinneringen aan tante Riet zijn van de boerderij aan de hoek Zandvaart-Balgweg. Waar ze een bollenbedrijf hadden en André geboren is. Als ome Piet voor langere tijd in het buitenland was, voor zaken, kwamen tante Riet en André heel vaak voor de gezelligheid bij ons op bezoek. Het bloembollenbedrijf groeide voorspoedig, zeker ook met de steun en inzet van tante Riet. Hoe hard ze ook werkte, elk jaar maakten ze tijd voor een mooie, vaak verre reis. Zeker in die tijd was dat heel bijzonder. Zo waren zij één van de eersten die een bezoek brachten aan Zus Truus, die met haar gezin in California woonde. Ze kwamen thuis met mooie verhalen en bijzondere aandenken. In hun huis was van elke reis wel een mooi
item terug te vinden. Na de beslissing om te stoppen met het bloembollenbedrijf, kochten ze een mooi huis aan de W. Spaansweg, met een prachtige tuin waar ze beide heel erg van genoten. Vooral het werken in de tuin werd
een hele grote hobby. Eindelijk wat meer vrije tijd samen, voor familie, vrienden en uitstapjes met bijvoorbeeld de fiets of kaartclub, de kooruitjes en familiedagen met de familie Duineveld. Ze kon daar altijd enthousiast over vertellen.
Haar grote trots waren de kleinkinderen Ilse en Sem. Ze was een hele lieve oma, ze kon het niet nalaten ze heerlijk te verwennen. Als ze op bezoek kwamen, kon ze daar geweldig van genieten en vele tekeningen en foto’s van hen hingen bij haar in huis. Bijna 10 jaar geleden kwam ze er alleen voor te staan, en dat viel erg zwaar, toch ondernam ze nog van alles: op stap met de zussen of met vriendinnen, genieten van avondjes theater, met de auto naar André en Agnes in Lemelerveld. Vele fietstochtjes, koersbal, sjoelen, en vooral de zangavonden van het Dameskoor, waar ze net geen 50 jaar lid van is geweest.

Zomer 2020, kwam ze te vallen met de fiets en brak haar pols. We zagen dat ze achteruitging. Na deze val ging dat helaas sneller dan verwacht, en kwam het moment dat ze niet meer goed zelfstandig kon blijven wonen. Na een kort verblijf in Ten Anker mocht ze gelukkig al snel in de Polder Résidence komen. Daar heeft ze nog anderhalf jaar een geweldige tijd gehad. Ze bloeide helemaal op. Afgelopen weken nam haar gezondheid af en hebben we afscheid van haar moeten nemen. Ze heeft een heel mooi leven gehad.