Werkgroepen

Koren

Dameskoor

Het dameskoor koor telt 32 leden. Dirigente is mevr. Ineke van Lierop-Kolster, organiste is mevr. Hanneke Muntjewerf en de voorzitter is mevr. C. Looijesteijn.

Wij zingen één keer in de maand op zaterdagavond om 19.00 uur of op een zondagochtend om 09:30 uur. Wij zingen geregeld Avondwakes of een jubileumviering. Daarbij worden Witte Donderdag, 2e Kerstdag en de viering op Oudjaarsdag door ons verzorgd.

De zangrepetitie is op woensdagavond en is erg gezellig. In de pauze is er altijd koffie/thee en koek. En niet te vergeten ons jaarlijkse dagje uit in de meimaand. Nieuwe koorleden zijn van harte welkom, want met velen klinkt het nog mooier.

Encore!

In augustus 2014 is Encore! opgericht. Dit modern klassieke koor staat onder leiding van mevr. Yvonne Kapiteijn en wordt begeleid door dhr. Johan Wijnker op het orgel. Het is een vierstemmig gemengd klassiek getint koor, bestaande uit ongeveer 60 leden met een mooie moderne uitstraling.

Het repertoire is zo breed mogelijk opgebouwd. De muziek bestaat uit Engelstalige en Nederlandstalige nummers, maar ook Latijn, Spaanse stukken, gospel en bijvoorbeeld een Russisch Onze Vader. Solo’s, dubbelkwartet en a cappella komen ook voor in het programma van Encore!

We reperteren op maandagavond van half acht tot negen uur en daarnaast zingt het koor een keer in de maand een viering in de kerk en op aanvraag een avondwake, uitvaart of huwelijk. De vieringen worden samengesteld door de liturgische werkgroep met eigen leden van het koor zodat er goede en eigentijdse teksten worden gelezen en de viering steeds een mooi thema heeft.

Het is ook de bedoeling om extra optredens te geven, ook in combinatie met KoorBisNis! Daarnaast is er op het koor direct al een goede sfeer ontstaan. En dat is heel belangrijk, want samen muziek maken kan alleen wanneer plezier voorop staat.